Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yaptı

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması kapsamında BYD, Türkiye'de yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli otomobil üretim tesisi ve araştırma geliştirme merkezi kuracak.

REKLAM

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Çin'in BYD ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında 1 milyar dolar değerinde yatırım anlaşması imzalandığı açıklandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, pazartesi günü resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, bugün imzalanan anlaşma kapsamında Çinli elektrikli otomobil üreticisinin Türkiye'de mobilite teknolojileri üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi kuracağını duyurdu.

Yatırım anlaşması kapsamında kurulması planlanan elektrikli ve şarjlı hibrit otomobil üretim tesisinde yılda 150 bin araç üretileceğini belirten Kacır, tesislerin 2026 yılında faaliyete geçeceğini kaydetti.

Aralık ayında Çin'e yaptıkları ziyarette BYD ile yapılan anlaşmanın temellerinin atıldığını kaydeden Kacır, yeni tesislerde 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını söyledi.

Yatırım anlaşması, Bakan Mehmet Fatih Kacır ile BYD Başkanı Wang Chuanfu arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda imzalandı.

Yılda yaklaşık 3 milyon otomobil üreten BYD'nin Türkiye'ye yapacağı yatırımla, AB ile mevcut serbest ticaret anlaşmaları sayesinde Ankara'nın Avrupa pazarına daha kolay açılabilmesi bekleniyor.

Çin'deki fabrikalardan sonra en yüksek üretim kapasitesine sahip BYD tesisi Türkiye'de olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir