Çin'de sanayi üretimi, konut satışları ve yurt içi tüketime ilişkin kritik veriler açıklandı


Pekin yönetiminin iç talebi artırmak için harekete geçmesi ve gayrimenkul sektöründeki durgunluğun yatırımları olumsuz etkilemesi nedeniyle Çin'de tüketim Mayıs ayında daha hızlı arttı. Konut satışlarındaki düşüş devam etti.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde tüketici harcamalarının önemli bir ölçüsü olan perakende satışlar, Mayıs ayında bir önceki yıla göre %3,7 arttı. Nisan ayında %3,3 artması beklenen perakende satışlar da yıllık %2,3 arttı.

Çin'de sabit yatırımlar Ocak-Mayıs döneminde ilk dört aya göre düşüş gösterirken, bir önceki yıla göre yüzde 4,0 arttı. Uzmanların öngörüsü yatırımların değişmeyeceği yönündeydi.

Yılın ilk beş ayında konut satışları değer bazında bir önceki yıla göre yüzde 30,5 düştü. İlk dört ayda düşüş yüzde 31,1 oldu. Ocak-Mayıs döneminde gayrimenkul sektöründeki yatırımlar bir önceki yıla göre %10,1 azaldı. Yılın ilk dört ayında ise yüzde 9,8 oranında düşüş yaşandı. Mayıs ayında Çin'in 70 büyük şehrinde hem aylık hem de yıllık fiyat düşüşleri arttı.

ENDÜSTRİYEL ÜRETİM

Ülkenin sanayi üretimi geçen yılın mayıs ayına göre beklentilerin altında %5,6 arttı. Mayıs ayında giden sevkiyatlar, bir önceki yıla göre %7,6 artışla beklenenden fazla arttı. Çin'in ankete göre belirlenen kentsel işsizlik oranı Mayıs ayında %5,0 seviyesinde sabit kaldı.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir