“TÜRKSAT 6A ile uydu üretiminde yeni aşamaya geçtik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 6A fırlatma töreninde video mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle sıralanıyor:


“Milli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı uzaya fırlattık. 6A projesindeki alt sistemlerin, uydu yer istasyonlarının ve yazılımlarının yüzde 81'inden fazlası, ülkemiz ve milletimiz için yeni bir gurur kaynağına hep birlikte tanık olduk. Ülkemizin uzaydaki geleceği açısından büyük önem taşıyan bu silahlar yerlidir.” Türkiye olarak elimizdeki kaynaklarla kendimiz ürettik. 6A için tıpkı 2,5 yıl önce uzaya fırlattığımız 5B uydumuz gibi SpaceX'in Falcon 9 roketini seçtik.


Elon Musk ve SpaceX ile çeşitli alanlardaki işbirliğimizi güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm engel ve kısıtlamalara rağmen ülkemiz uzaydaki varlığını artırıyor.


Ulusal Uzay Programımızdaki öncelikli hedeflerimizden biri olan ilk insanlı uzay görevimizi yakın zamanda tamamladık. Türksat 6A ile uydu üretiminde yeni bir aşamaya girdik. 6A Türksat'ın uydu hizmetiyle bölgeye ihracatının ciddi oranda artacağına inanıyoruz.


Ayrıca Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle Türkiye, haberleşme uyduları üretebilen bir ülke haline gelecektir. Kazanılan teknoloji ve tecrübe sayesinde ülkemiz, uydu ve bileşenlerinin tasarım ve üretiminde pazar payına sahip olacaktır. “Haberleşme uyduları gibi kritik teknolojilerin dışa bağımlı olmadan üretilmesi, milli güvenliğimiz açısından da büyük önem taşıyor. Türksat 6A uydumuzun ülkemize, milletimize ve televizyon yayınlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir