Nefes darlığı çeken çocuğun göğüs boşluğundan yarım kiloluk kitle çıkarıldı

Elazığ'ın Maden Mahallesi'nde yaşayan Eslem Taş, yaklaşık 6 ay önce nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayeti üzerine yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Yapılan muayene ve tetkiklerde çocuğun göğüs boşluğunda kitle olduğu belirlendi. Aile, kızlarının ameliyatı için İzmir'e geldi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nda muayene yapan Doç. Dr. Taş'ı muayene etti. Zafer Dökümcü, kitlenin akciğer ve kalbe giden damarlara yakın olması nedeniyle robotik yöntemlerle kapalı ameliyata alınmasına karar verdi.

Taş'ın göğüs boşluğunu dolduran kitle, 3 saatlik operasyonun ardından çıkarıldı. Taş, ameliyatın ardından 1 gün sonra taburcu edildi.

“Hastamızın durumu iyi”

Ameliyatı gerçekleştiren Dökümcü, kitlenin hastanın sol göğsünün üçte ikisini kapladığını söyledi.

Robotik cerrahi yöntemini kullandıklarını kaydeden Dökümcü, şunları kaydetti:

“Kalpten çıkan ana toplardamarın dallarında, beyne giden atardamarlarda, kola giden atardamarlarda, nefes borusunu ve yemek borusunu iten sinirlerde bulunan bir kitleydi. O zamandan beri büyüktü, çevredeki sağlıklı dokulara zarar vermeden her yerinin çıkarılması çok önemliydi ama robotik sistemin üstün görüşü sayesinde “Marie cihazlar sayesinde normal dokulara zarar vermeden hızlı bir şekilde işlemi başarıyla tamamladık. ve çevredeki hayati dokuları, hatta göğüs tüpüne ihtiyaç duymadan ameliyatı gerçekleştirerek, hastanın ertesi gün taburcu olmasına olanak sağladık.”

Nefes darlığı çeken çocuğun göğüs boşluğundan yarım kiloluk kitle çıkarıldı

Dökümcü, Taş'ın kritik bir ameliyata girdiğine işaret ederek, “Oldukça büyük ve sert bir kitleydi, çapı 8-9 santimetreydi. Neredeyse yarım kilo kadar bir kitleydi. Hastamızın durumu iyi.”

Anne Esra Taş da kızını kaybetmekten korktuğunu belirterek, kızının sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Eslem Taş da mutlu olduğunu ve büyüyünce öğretmen ya da polis olmak istediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir