“Trafik kazalarını azaltmak en büyük önceliğimiz”

Kentte Kurban Bayramı'nın huzur içinde geçmesini sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesinde Esenler'deki 15 Temmuz Demokrasi Otobüs Terminali'nde incelemelerde bulunan Gül, bayram yolcularını tebrik etti.

Kontrollerin ardından tatil nedeniyle alınan tedbirler hakkında gazetecilere bilgi veren Gül, bu yıl okulların kapatılmasıyla birlikte çok sayıda vatandaşın farklı yerlere seyahat edeceğini söyledi.

Gül, bu kapsamda tatilin huzur ve güven içinde geçmesi için İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda polis, jandarma ve sahil güvenliğin bazı önlemler aldığını söyledi.

“En önemli önceliğimiz trafik kazalarını mümkün olduğu kadar azaltmak, meydana gelmesini önlemek ve hiçbir vatandaşımızın tırnaklarına zarar gelmesini istemiyoruz. Yorgun yollardan kaçınmak ve trafik önlemlerine uymak hem İstanbul içinde kazaları ortadan kaldıracaktır.” “İlimiz çıkışlarında başta birebir trafik ölçümleri olmak üzere elektronik ve radar denetim sistemlerimiz çalışmaya devam edecek. Bayramlarda da açık olacak ve bu denetimleri gerçekleştirecek.”

Bayram süresince asayiş, trafik ve benzeri konularda emniyet ve jandarma komutanlığı personelinin görev yapacağını belirten Gül, vatandaşların da yardımıyla bayramı huzur içinde geçireceklerini söyledi.

Tatilde trafik dışında görmek istemedikleri görüntülerin de olduğuna dikkat çeken Gül, şöyle devam etti:

“Parklarda, bahçelerde, sokaklarda kurban kesimleri… Belediyelerimiz kurban kesim ve satış yerlerini ilan etti. Tarım Müdürlüğümüz kontrollerini yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bu nedenle kurbanlar sadece belirlenen yerlerde kesilecek. Bunun dışında usulsüz kurban kesimi yapılan yerlerin polis, polis, jandarma tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Tarım Müdürlüğü personeli gerekli işlemleri yapacaktır. Vatandaşlarımızdan talebimiz, hayvanların doğru şekilde kesilmesi, atıklarının uygun şekilde bertaraf edilmesi ve kurban kesiminde çevreye ve insanlara zarar verilmemesidir.”

Vatandaşları plaj dışında kontrolsüz yerlerde denize girmemeleri konusunda uyaran Gül, şöyle konuştu: “Bu durum boğulmalara neden oluyor. Lütfen cankurtaran bulunmayan, yüzmenin yasak olduğu yerlerde yüzmeyin. Su birikintilerinde boğulmamak için belediyelerimiz ve ilgili kuruluşlarımız gerekli tedbirleri almalıdır. özellikle çocuk havuzları.” “Söyledik ve aktardık. Bu anlamda vatandaşlarımız çocuklarına sahip çıkar, onları kontrol altında tutarsa ​​kimsenin canı yanmaz.” Dedi.

Gürültü kirliliğine ilişkin konuşan Gül, şunları söyledi: “Hem polisimiz hem de sahil güvenliğimiz özellikle Boğaz'da gürültü kirliliğine yönelik denetimleri sürdürecek. Mangal yapma alışkanlığımız var, ormanlara girmek için gerekli düzenlemeleri yaptık. Denetimin olmadığı bazı yerlerde ise sonbahara kadar ormanlara girişi yasakladık. Bu kapsamda ormanlarda piknik yapılmasının, normal yerler dışında her yerde yemek pişirmenin, ateş yakmanın ve mangal yapmanın yasak olduğunu hala hatırlıyoruz. bu dönemde” dedi.

Gül, kaymakamların kontrolünde her ilçede kamu düzeni ve güvenliğine ilişkin tedbirlerin alındığını belirterek, kendilerine yardımcı olan tüm kamu görevlilerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

Gül, herkesin bayramını tebrik ederek, “İstanbul'umuzun diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramı da huzur ve güven içinde geçirmesini diliyoruz.” dedi.

Bir muhabirin ek tedbirlere ilişkin sorusuna yanıt veren Gül, şunları söyledi:

“Okulların tatil olmasına ve 9 günlük tatile denk gelmesi otobüslerde ve özel araçlarda trafik yoğunluğunu yüzde 50 artırdı. Şehirlerarası yollarda başta olmak üzere her yerde tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Polis gücümüz 56 bin. Bayramda tüm jandarmamız görevde, tatilde de tüm sahil güvenlik görev başında. her şey aracı kullanan ve seyahat eden kişiye bağlı, sürücülerin yola yorgun çıkmaması, kurallara uyması, hız kurallarına uyması, emniyet kemerine uyması vb. önlemlere uymaları gerekiyor” Kazalarımızın neredeyse tamamı oluyor kişisel sürücü hataları nedeniyle. Yollarımızın kalitesi çok iyi, bireysel dikkatsizlik trafik kazalarına sebep oluyor. Bu nedenle hem şoförlerimizin hem de şoförlerle birlikte seyahat eden vatandaşlarımızın birbirini izlemesi gerekiyor. “

Denetimlerde Vali Gül'e, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Marmara Sahil Güvenlik Komutanı ve Boğazlar Bölge Komutanı Tümamiral Tayfun Paşaoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş eşlik etti. Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir