Almanya'da çifte vatandaşlık yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Türk vatandaşlığı yeniden mümkün olacak.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğunda, Başkonsolos İzbul ve Vatandaşlık Hizmetleri temsilcisi Beyza Usta, Almanya'da 27 Haziran'da yürürlüğe girecek “Alman Çifte Vatandaşlık Kanunu” kapsamında yeni Türk vatandaşlığına başvuru süreci hakkında bilgi verdi.

Başkonsolos İzbul, söz konusu yasanın 27 Haziran'da yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, bu süreçte daha önce Alman vatandaşlığını kazanmış olanların Türk vatandaşlığına dönüşlerinin başkonsolosluklar tarafından kabul edileceğini belirtti.

Konuyla ilgili detayları anlatan Usta, Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili hazırladığı bilgilendirme kitapçığının internette yayınlandığını söyledi.

Usta dedi ki:


“Başvurular vatandaşlarımızın bağlı olduğu konsolosluklar tarafından alınacaktır. Konsolosluk.gov.tr ​​adresindeki randevu formundan randevu aldıktan sonra açılan pencerede Türk vatandaşlığını yeniden kazanmanız için seçileceksiniz. Tercih ettiğiniz bilgilerin doğru olması durumunda size gerekli belgeler gösterilecektir. Pasaport kimlik bilgilerinizi girdikten sonra yapmanız gereken, vatandaşlığınızı tekrar girmektir. “Başvurunuzun bir kopyasını alıp konsolosluklara fiziki olarak ibraz etmeniz gerekmektedir.”

Usta, şöyle konuştu: “Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşlığına geçtikten sonra statü değişikliği, evlilik, boşanma, çocuk doğumu, ölüm vb. işlemleri belgelemek için bazı belgelere ihtiyaç duyulursa bu belgelerin tercümanlarımızdan tercüme edilmesi gerekmektedir. Başkonsoloslukların listesinde kimler var?” dedi.

Başkonsolosluk yetkilileri de orada bulunanların sorularını yanıtladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir