Mardin'de “Birbirimize bağlıyız” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi

Kampanya kapsamında merkez Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na stant ve çadırlar kuruldu.

Vali Tuncay Akkoyun, stantları ve çadırları gezerek, kan bağışında bulunan kurum çalışanlarını ve vatandaşları tebrik etti.

Akkoyun, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle başlatılan kampanyayı geleneksel hale getirmek istediğini söyledi.

2 gün süren kampanyada 1047 ünite kan toplamayı hedeflediklerini ancak yoğun bir katılım gözlemlediklerini ve bu sayının artacağına inandıklarını belirten Akkoyun, şöyle konuştu: “Kanın tek kaynağı insan kanıdır. Üretilen ve eşdeğeri olmayan bir üründür. Dolayısıyla kan bağışlayarak sağlık açısından büyük bir kazanç elde edebilirsiniz.” Bağışlayacağımız bir ünite kanla da en az üç kişinin sağlığına kavuşmasına yardımcı olacağız.” Dedi.

Binlerce kişinin kana ihtiyacı olduğunu anlatan Akkoyun, Kızılay'da kan stoklarının sürekli yüksek tutulmasıyla vatandaşların ihtiyaç duydukları anda sorunsuz kana ulaşabilmelerinin sağlanabileceğini söyledi.

Akkoyun, bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu ve 16'ncı kez kan bağışında bulunduğunu açıkladı.

Kan bağışının kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Akkoyun, herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdı.


“Dev adam” padişahın vatandaşlarına sesleniyorum.

Etkinliğe Mardin'de yaşayan, 2 metre 51 santimetre boyuyla 2009 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve “dünyanın en uzun adamı” unvanını koruyan Sultan Kösen de katılarak vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet etti.

Kösen, şöyle konuştu: “Kan bağışıyla bir hayat kurtarabilirsiniz. Kan bekleyen vatandaşlarımıza umut ve ışık olmak için herkesi kan bağışına davet ediyoruz. İnşallah 1047 ünite kan hedefine ulaşacağız ve bu kampanyamız devam edecek. Hastalara umut ışığı olun.” Dedi.

Güney Anadolu Türk Kızılayı Bölgesel Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yılmaz, kan bağışında bulunanlara teşekkür ederek bunun insanlık görevi olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Bir insanın hayatını kurtarmak için harekete geçmek, en değerli emek ve çabalardan biridir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir