Yurt dışından cep telefonu alanlar dikkat! İkinci cihaza yeni düzenleme


Uygulama yurt dışından getirilen cep telefonları için değiştirildi. Yeni mevzuata göre, yolcunun şahsi eşyası sayılan cep telefonuna ilişkin muafiyet devam ederken, ülkeye getirilmek istenen ikinci cep telefonları teslim edilmeyecek ve 3 ay süreyle gümrük depolarında kalacak. .

Ticaret Bakanlığı, aşırı muafiyetle ülkeye getirilen cep telefonlarının ülkeye girişinde meydana gelen kayıpların ve vergi kaçakçılığının önlenmesi amacıyla uygulamada değişiklik yaptı. Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yabancı misyon mensupları hariç olmak üzere, yolcu kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanıldığı sürece cep telefonlarının üç takvim yılında bir kez taşınabileceği belirtildi. . Bildiride, bu cep telefonunun yolcunun şahsi eşyası olarak gümrük vergisinden muaf olarak serbest dolaşıma sokulabileceği de vurgulanıyor.

Açıklamada, yolcuların hatıra olarak veya posta/ekspres ulaşım yoluyla muafiyetli olarak ve vergi ödeseler dahi yanlarında cep telefonu taşımalarının mümkün olmadığı vurgulandı. Ayrıca, “Kararın uygulanmasına göre, yolcuların beyanlarına aykırı olarak refakatçi eşya olarak ve muafiyet limiti dışında getirdikleri cep telefonlarından gümrük vergileri iki defa tahsil edilerek mal sahibine teslim edilecektir, bu durumda, Muafiyet sınırını aşan ve vergi tahsil edilen telefonları getiren kişi veya “Üçüncü kişiler ve Bölge Müdürlükleri adına ulusal şebekeye yerleştirilmesinden doğabilecek zarar ve vergi kaçakçılığının önlenmesi için gerekli tedbirler alınmıştır” Muafiyet sınırını aşan telefonların IMEI numaralarının ve kişinin bilgilerinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirilmesi talimatı verilmiştir.”

MUAF CEP TELEFONLARI 3 AY SÜRESİYLE GÜMRÜK DEPOSUNDA SAKLANACAK

Açıklamada, yalnızca yolcunun yanında taşıdığı şahsi eşya statüsündeki cep telefonuna muafiyet tanınması uygulamasında bir değişiklik olmadığı, şahsi eşya statüsündeki ikinci cep telefonunun kullanılmasından itibaren ise refakatçinin muafiyet tanınması uygulamasında bir değişiklik olmadığı vurgulandı. Beyannameye aykırı olarak ülkeye getirilmek istenen yolcu veya hediyelik eşyanın IMEI numarasının kaydedilmemesi ile engellenemez, bu kapsamda sabit telefon ücreti alınmayacaktır. Ücretli teslimat uygulamasının kaldırıldığını lütfen unutmayın. Açıklamada, “Ayrıca yolcunun, yanında taşıdığı cep telefonunu tekrar yurtdışına çıktığında gümrüksüz olarak almak istemesi halinde, gümrük kanununda belirtilen 3 ay süreyle gümrük antrepolarında ve belirtilen süreler içerisinde saklanabileceği ifade edildi. bu süre zarfında yolcunun tekrar yurt dışına çıkması durumunda teslim edilip iade edilebilir.” “Mevcut” bilgisi de paylaşıldı.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir