Fransız milletvekili: İsrail'in “soykırım niyeti” her geçen gün daha da netleşiyor

Muhalefet partisi Inflexible France'dan (LFI) Fransız Parlamentosu üyesi Pascale Martin, Ulusal Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele aldı.

CNN haber kanalının, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında Filistinlilerin gözaltına alındığı Negev çölündeki “Sde Teiman” askeri tesisinde İsraillilerin çalıştığına ilişkin haberlerine değinen Martin, söz konusu İsrailli çalışanların hikayelerinin tüyler ürpertici olduğunu kaydetti.

Martin şunları söyledi: “İsrail bu işkence merkezlerinden üçünü açtığını itiraf ediyor.” İsrail ordusunun 1,4 milyon Gazzeliyi Refah'a akın etmeye zorladıktan sonra burayı bombaladığını ve bölgeye tanklar konuşlandırdığını söyledi.

Fransız milletvekili sözlerini şöyle sürdürdü:


“360 binden fazla insan Gazze Şeridi'nin merkezine yöneldi ama kuzeyde de bombalamalar yeniden başladı. 1 milyondan fazla insan açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya. Artık hiçbir medya haber yayınlamıyor. İnsani yardım TIR'ları saldırıyor. Sınır kapısı yıkıldı, İsrail hükümetinin soykırım niyeti her geçen gün daha da belirginleşiyor.”

Martin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşırı sağcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sert bir şekilde uyarmakla övündüğünü belirterek, Macron'un uyarılarının sadece laftan ibaret olduğunu vurguladı.

Macron'un Mısır'da yaralanan Filistinli çocukları Fransa'ya getirme sözü verdiğini iddia eden Martin, “Gazze'de her 10 dakikada bir Filistinli çocuk ölüyor ya da yaralanıyor.” dedi.

Martin, ülkesinin topraklarında yalnızca 11 Filistinli çocuğu kabul ettiğini ve bu çocuklara yalnızca bir ebeveynin eşlik etmesine izin verildiğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne'a parlamentoda seslenen Pascale Martin, “Başkan ne zaman sözünü tutacak? Hükümetiniz bu çocukları (buraya) getirip hayatlarını kurtarmak için ne zaman önlem alacak?” dedi.

Negev çölünde Filistinlilerin alıkonulduğu askeri tesis “Sde Teiman”

CNN haber kanalı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında gözaltına alınan Filistinlilerin tutulduğu Negev çölündeki “Sde Teiman” askeri tesisinde çalışan 3 İsrailliyle görüşmüştü.

İsrailli çalışanlara göre askeri tesis iki bölüme ayrılıyor: Gazze'den getirilen Filistinlilerin tutulduğu kapalı alanlar ve yaralıların yataklara bağlı olarak yattığı sahra hastanesi.

Tesis çalışanlarının CNN ile paylaştığı kayıtlarda, gözaltındaki Filistinlilerin dikenli tellerle çevrili alanlarda tutulduğu, kağıt inceliğinde şilteler üzerinde zorla oturtulduğu ve gözlerinin bağlandığı görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir