“BM'de kabul edilen tasarı özgür Filistin için önemli bir adımdır”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra 80'e yakın ülkenin ortak sunduğu karar taslağının 143 lehte oyla kabul edildiğini hatırlattı.

BM üyesi ülkelerin, 7 Ekim'den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğratılan Filistin'e destek vermelerinin önemli olduğunu vurgulayan Tunç, şöyle konuştu: “BM Genel Kurulu, Filistin'in BM Güvenlik Konseyi'ne üyeliği ve Filistin'i yeniden müzakere etmelidir. Gözlemci statüsünde olan, “Filistinlilere bazı ek hakların tanınması çağrısında bulunan karar taslağının kabul edilmesi, özgür bir Filistin için önemli bir adımdır” dedi.


“Uluslararası mekanizmalar, İsrail işgaline karşı gecikmeden gereğini yapmalıdır.”

“1967 sınırları temelinde” bağımsız bir Filistin devletinin varlığının kabul edilmesi gerektiğini ve Filistin halkının ata vatanında insan onuruna yakışır şekilde yaşaması gerektiğini belirten Tunç, şunları kaydetti:


“Gazze ve Refah bölgelerinde aralarında çocuk, kadın ve sivillerin de bulunduğu 35.000 Filistinliyi öldüren, 78.000'den fazla Filistinliyi yaralayan işgal altındaki İsrail'e karşı uluslararası mekanizmalar derhal harekete geçmelidir. İnsan haklarını hiçe sayıyor, uluslararası hukuku hiçe sayıyor, savaş suçu işliyor ve soykırım yapıyor.” “İsrail'in saldırıları durdurulmalı. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çıkarılmalı ve işgalci İsrail devletinin Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına uyması için gerekli ceza verilmelidir.”

Bakan Tunç, Türkiye gibi Filistinlilerin haklı davasında destek olmaya, dünyada adaleti ve adaleti savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir