IMF Başkanı Enflasyon Uyarısı – Bigpara Haberleri

Oluşturulma Tarihi: 22 Ekim 2024 06:48

Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva, “Hepimizin artan fiyatlardan hissettiği acı kalıcı ve yüksek fiyatlar dünya çapında birçok insanı kızdırıyor. Yavaş büyüme ve yüksek borcun bu acımasız birleşimiyle karşı karşıyayız” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, yüksek fiyatların kalıcı olduğunu, bunun da yavaş büyüme ve yüksek borcun neden olduğu ekonomik acıyı artırdığını söyledi.

Bretton Woods Konferansı’nda konuşan Georgieva şunları söyledi: “Hepimizin artan fiyatlardan hissettiği acı kalıcı ve yüksek fiyatlar dünya çapında pek çok insanı kızdırıyor. Yavaş büyüme ve yüksek borcun bu acımasız birleşimiyle karşı karşıyayız”.

Georgieva, dünya ekonomisinin oldukça iyi durumda olduğunu söyledi ancak endişelerin devam ettiği konusunda da uyardı. “Ticaret küresel büyümeye göre biraz daha yavaş büyüyor” diye ekledi.

IMF bugün “Küresel Ekonomik Görünüm” raporunu açıklayacak ve küresel büyüme tahminlerini güncelleyecek. Georgieva rakam vermezken, büyümenin %3’ün üzerinde olmasının beklendiğini söyledi. IMF’nin 2024 yılı için küresel reel gayri safi yurt içi hasıla büyüme tahmini yüzde 3,2, 2025 yılı için ise yüzde 3,3. Georgieva, iklim risklerinin bazı ülkelerin ekonomik beklentilerine zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir